Voorbuild

Prijs is inclusief verzending – Eigen ontwerp – FSC®-gecertificeerd – Hoge kwaliteit

Waarom wij zo graag met berken multiplex werken?

Alle producten van Voorbuild worden gemaakt van berken multiplex. Dit hout heeft bijzonder fijne eigenschappen om gebruiksvoorwerpen van te maken. Benieuwd waarom wij zo’n fan zijn? In dit blog leggen we het je uit.

 1. Uniform hout
  Berken is een spinthoutsoort. Dat betekent dat er in de stam van de boom geen verkerning optreedt, waardoor de levenssappen actief blijven door de hele boom heen en de kleur en structuur overal hetzelfde blijft. Groot voordeel hiervan is dat berkenhout vrijwel altijd dezelfde uitstraling heeft. Als je grotere producties moet draaien, is dat een groot pluspunt.

 2. Bewerkbaar
  Voor de producten die wij maken hebben we hout nodig wat sterk is, maar wat zich ook makkelijk laat bewerken. De CNC freesmachine moet er goed mee overweg kunnen, en de producten moeten enigszins tegen een stootje kunnen. Berken is wat dat betreft een zeer goede optie.

 3. Takvrije stam
  De berkenbomen die in de Noord Europese gebieden groeien zijn commercieel het meest interessant, deze worden het meest gebruikt voor de verkoop. Deze bomen hebben namelijk een rechte, takvrije stam die tot 9 meter hoog kan worden. Hout zonder noesten, waardoor het nog uniformer is.

 4. Duurzaam bosbeheer
  Het berkenhout wat wij voor productie gebruiken is FSC-gecertificeerd. Dat betekent dat het hout uit duurzaam bosbeheer komt. Daarbij zijn natuurbelangen, sociale aspecten en economische belangen met elkaar in balans. In de bossen waar deze berkenbomen groeien is de oogst van bomen minder dan de bijgroei, worden de rechten van de lokale bevolking gerespecteerd, wordt er gewerkt onder goede arbeidsomstandigheden en wordt de lokale economie gesteund. 

 5. Uiterlijk
  Berkenhout heeft een mooie, lichte houtkleur met een prachtige vlamtekening. En dat is zeker niet onbelangrijk als je objecten gaat produceren die op zichtbare plekken komen te staan.

Meest recente berichten

Add to cart