Voorbuild

Volg deze 3 stappen voor een duurzaam resultaat

Voorbuild levert bouwpakketten van houten producten met een twist. Dus of je nou onze Foonstaander, Balkonbar of Bierkoeltafel koopt, je zet het dus eerst zelf in elkaar. Voor een optimaal, duurzaam resultaat raden wij aan om het product te schuren en oliën. In dit blog leggen we het stap voor stap uit.

Stap 1: Schuren
Oké, dus je hebt je pas aangeschafte Voorbuild-bouwpakket in handen. Stap 1 is het schuren van het hout, dus nog voordat je het product in elkaar zet. Elk bouwpakket krijgt schuurpapier meegeleverd, je hoeft dit dus niet zelf aan te schaffen. Ga met het schuurpapier langs alle houten onderdelen (deuvels uitgezonderd). Ga alle randen af, zorg ervoor dat alles glad aanvoelt. Haal na het schuren het houtstof weg met een droge doek, schone handveger of kwast.

Stap 2: Bouwen
Zodra alle onderdelen geschuurd en stofvrij zijn, kan je het bouwpakket in elkaar zetten. In de handleiding die bij het bouwpakket zit, zie je stap voor stap afgebeeld hoe je te werk moet gaan. Als je deze stappen volgt, kan je elk bouwpakket in elkaar zetten. Van de Boekdrager (3 onderdelen), tot de Bierkoeltafel I (127 onderdelen).

Bij sommige bouwpakketten moet je houtlijm en/of schroeven gebruiken voor extra stabiliteit van het product. Ook dit zit standaard bij het bouwpakket inbegrepen. Alleen eventueel gereedschap (schroevendraaier, steeksleutel of tang) wordt niet meegeleverd. Onderaan elke productpagina staat bij ‘Extra informatie’ welk gereedschap je nodig hebt bij het bouwen van elk product.

Stap 3: Oliën
Nu heb je dus een mooi geschuurd object wat stevig in elkaar zit. Om extra duurzaamheid te garanderen – zeker aan te raden als je object buiten komt te staan – kan je het hout nog oliën. Wij verkopen verschillende kleuren lijnzaadolie. Dit is een olie die volledig is gebaseerd op natuurlijke producten en binnenkort ook via deze webshop verkrijgbaar is.

Breng de olie met een kwast grof aan, en boen het meteen na het aanbrengen goed in met een oude, schone doek. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe donkerder het eindresultaat. Let op: de olie moet 2 tot 3 weken uitharden, tot die tijd kan het nog afgeven.

Als jouw Voorbuild-product buiten blijft staan en onderhevig is aan alle weersinvloeden, dan adviseren wij je aanschaf jaarlijks te voorzien van een schoonmaakbeurt, een schuurbeurt en wederom een nieuwe verse laag olie. Uiteraard kun je jouw product ook demonteren en/of in de schuur plaatsen buiten het seizoen om. 

Veel plezier ermee!

Boen de olie meteen na het aanbrengen goed in met een oude, schone doek.

Meest recente berichten

Add to cart